23948sdkhjf

C.F. Møller skal tegne ny bydel

Det århusianske arkitektfirma er sammen med SLA og Alectia udpeget som planlæggere af en 200.000 m² stor Forsker- og Videnpark ved Odense Universitet.
I konkurrence med fem andre konsortier blev C. F. Møller, SLA og Alectia tirsdag kåret som vinder af konkurrencen om den nye Forskerby i Odense.

Konsortiets forslag fremhæves for sit konsekvente bæredygtige greb, der bunder i, at alle programmets m² er samlet i én tæt bymæssig bebyggelse, som blander forsker- og videnparken med service, familie- og forskerboliger, kollegier, institutioner samt et hotel.

- Det har været en særlig fornøjelse at lave en plan, der giver et konkret bud på, hvordan forskningen kan brede sig som ringe i vandet, væk fra tidligere tiders elfenbenstårn og frem til en fuld integration i samfundet, siger partner Lone Wiggers og fortsætter:

- Derfor er planen fuld af mødesteder, hvor udvekslingen kan foregå. Her kommer den tætte by til sin ret, for den kompakte løsning er ikke bare den mest bæredygtige, den bringer også brugerne tættere på hinanden. Samtidigt kan vi reducere byens fodaftryk og dermed bevare mere grøn natur, som giver Forskerbyen attraktive omgivelser - et enkelt og konkret eksempel på bæredygtig byudvikling i praksis.

I første omgang er målet, at første etape på 75.000 af de i alt 200.000 m² skal stå færdig i 2020. Lokalplanen skal foreligge til sommer 2010, og byggeriet ventes at gå i gang om halvandet år.

De øvrige fem konsortier i konkurrencen var ledet af arkitektfirmaerne Aart, KHR, Cubo, Arkitema og Creo.

Kilde: C.F Møller

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109