23948sdkhjf

Gravsted spænder ben for metroplaner

Planerne om opførelsen af en ny metrostation ved Nørrebro Runddel i København risikerer at blive udskudt. Årsagen er, at en ansøgning om flytning af et gravsted fra den nærliggende Assistens Kirkegård er trukket tilbage.
I 2018 skal en metrostation ved Nørrebro Runddel efter planen stå klar til brug, men reglerne for fredningstid kan nu kaste grus i maskineriet for Metroselskabets planer.

Byggeriet kommer til at berøre flere af gravstederne på den nærliggende Assistens Kirkegård, men ifølge Ingeniøren har en pårørende til et af gravstederne valgt at trække sin ansøgning om flytning tilbage. Dermed vil gravfreden hvile over byggeriet indtil 2018.

- Metroselskabet skal nu arbejde på en teknisk løsning, der gør, at byggeriet kan fortsætte som planlagt, samtidig med at fredningstiden bliver respekteret, siger Transportminister Lars Barfoed uden dog at konkretisere, hvordan det skal kunne lade sig gøre.

Ifølge Ingeniøren har både Dansk Folkeparti og oppositionen kritiseret sagsforløbet, som løbende har udviklet sig fra at berøre 72 gravsteder til nu 488.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126