23948sdkhjf

Atter overskud hos AO Johansen

VVS-grossisten er ramt af finanskrisen, men formåede alligevel at komme ud af første kvartal med sorte tal på bundlinjen.
AO-koncernen realiserede i årets første kvartal en omsætning på i alt 515,9 mio. kroner mod 684,5 mio. i 2008, og trods tilbagegangen lykkedes det at forbedre indtjeningen i forhold til sidste år.

Således udgjorde resultat af primær drift 9,7 mio. kroner mod 3,4 mio. året før, mens resultatet før skat lyder på 2,1 mio. kroner mod et negativt resultat på 3,0 mio. i første kvartal af 2008.

- Nedgangen i omsætningen kan henføres til den verdensomspændende økonomiske krise, der har medført et kraftigt fald i aktivitetsniveauet inden for byggebranchen. Derudover har en stram kreditpolitik samt en øget fokus på dækningsbidraget medført et mindre fald i markedsandele, skriver AO Johansen i sin kvartalsrapport.

Overskuddet på 2,1 mio. kroner er i overensstemmelse med det forventede, og selv om finanskrisen gør det vanskeligt at forudsige fremtiden, fastholder man de økonomiske forventninger om et positivt resultat i 2009. For andet kvartal 2009 forventes yderligere nedgang i omsætningen i forhold til samme periode 2008. Det skyldes dels påskens placering og dels yderligere fald i ReMoVe-markedet.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079