23948sdkhjf

Danske arkitekter højner sundheden i Saudi Arabien

Arkitektfirmaet C. F. Møller har fået til opgave at tegne et nyt diabetescenter på 16.000 m2 i Riyadh.
Saudi Arabien arbejder i disse år på en omfattende udbygning af King Khaled University Hospital på King Saud University, der er landets ældste og mest prestigefyldte universitet.

Som led i det projekt har arkitektfirmaet C. F. Møller netop fået til opgave at tegne et nationalt kompetencecenter for diabetes, som udover forskning skal tage hånd om specielt komplicerede tilfælde.

Det vil sige, at det i praksis bliver et minisygehus med både modtag, radiologi, en stor poliklinisk afdeling og sengestuer samt rådgivning og undervisning.

Byggeriet organiseres med tre fløje (sengestuer, behandling og laboratorier/servicefunktioner) omkring en indre oase i form af et tre etager højt, skyggefuldt atrium. Det placeres under en stor tagskive, som filtrerer det skarpe dagslys.

Opgaven i Riyadh er C.F. Møllers første store sygehusprojekt uden for Europa, og for tegnestuen er det en spændende udfordring at implementere de skandinaviske byggetraditioner i den arabiske kultur:

- Et diabetescenter er ikke et sted for engangs-behandling, men et sted man vender tilbage til - så det skal være en positiv oplevelse at komme i bygningen. Med centeret har vi formået at bibringe vores klare, nordiske tilgang en almengyldig identitet i et land, som ellers både klimatisk og samfundsmæssigt er meget anderledes end den skandinaviske hjemmebane, siger partner Klavs Hyttel.

Han fortæller, at arbejdet med National Diabetes Centre udføres som underkonsulenter for Samark arkitektur & design ab, Malmö, som har flere projekter på King Saud University for ABV Rock Group.

Kilde: C.F. Møller

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11