23948sdkhjf

Status quo i indtjening hos Monberg & Thorsen

Positive valutakursreguleringer medfører, at byggerikoncernen - trods faldende omsætning - er kommet ud af årets første kvartal med et resultat, der stort set er identisk med kvartalsresultatet for 2008.
Trods en omsætningsnedgang på 15 % til 1,319 mia. kroner lykkedes det Monberg & Thorsen at hente et overskud før skat på 26 mio. kroner, hvilket er på niveau med samme periode sidste år.

Det primære resultat ligger ellers 9 mio. kroner under sidste års niveau, men gunstige valutakurser vedrørende projektrelateret kursregulering opvejer tilbagegangen på dette punkt.

Medejerskabet af MT Højgaard bidrager positivt til regnskabet med 30 mio. kroner, mens Dyrup og moderselskabet trækker i modsatte retning med henholdsvis 12 og 2 mio. kroner.

Monberg & Thorsen oplyser, at Dyrups tilbagegang først og fremmest skyldes, at nedgangen inden for byggeriet har trukket salget inden for det professionelle og industrielle område ned med 20 %. For hele året ventes Dyrup-aktiviteterne at realisere et underskud af primært resultat før særlige poster på 50-75 mio. kroner.

Alt i alt betegner koncernen sit kvartalsresultat som værende i overensstemmelse med det forventede. Det giver således ikke anledning til at ændre på de tidligere udmeldte forventninger til hele regnskabsåret om en omsætning på 5,8 mia. samt et overskud på 50 mio. før særlige poster.

Forventningerne er dog forbundet med en vis usikkerhed og risici:

- Især den generelle finansielle uro på de internationale markeder kan få indflydelse på resultatudviklingen i 2009, lyder det.

Kilde: Monberg & Thorsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109