23948sdkhjf

Lille nedjustering og afskedigelser fra FLSmidth

Cement- og mineraludstyrsproducenten havde en lille tilbagegang i omsætningen i første kvartal. Til gengæld blev indtjeningen forbedret.
Omsætningen udgjorde 5,173 mia. kroner, hvilket er 3 % lavere end i første kvartal 2008, mens resultat før skat faldt med 21 % til 372 mio. kroner. Ordreindgangen udgjorde 3,111 mia. kroner, hvilket er 66 % lavere end sidste år.

- Den internationale finansielle krise og globale økonomiske afmatning medfører fortsat nedgang i ordreindgangen, idet cement- og mineralproducenterne i øjeblikket primært fokuserer på at optimere deres pengestrømme og balance. Det påvirker først og fremmest ordreindgangen vedrørende de store projekter, men også i nogen udstrækning produktsalg og Customer Services. Som en konsekvens heraf forventes ordreindgangen fortsat at være svag resten af året, skriver FLSmidth i sin kvartalsrapport.

På den baggrund har man valgt at lave en lille nedjustering af de økonomiske forventninger. Nu forventer man i 2009 en koncernomsætning på 20-23 mia. og en tilfredsstillende EBIT-margin på ca. 8-9 % mod en tidligere forventet koncernomsætning på 20-25 mia. og tilfredsstillende indtjening. Samtidig er der lagt op til yderligere rationaliseringer i koncernen.

- FLSmidth tilpasser løbende omkostningerne og bemandingen til den aktuelle og forventede ordrebeholdning. I januar 2009 blev ca. 600 medarbejdere således opsagt. Med udgangspunkt i den aktuelle markedssituation, er det skønnet nødvendigt at foretage yderligere en medarbejderreduktion på ca. 700 medarbejdere, skriver FLSmidth.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109