23948sdkhjf

Tilfredsstillende resultat hos Kvik

Køkkenproducenten Kvik kom ud af 2008 med et overskud på 72 mio. kroner før skat, og selvom der er tale om en tilbagegang på godt 45 mio. i forhold til året før, er ledelsen tilfreds med udviklingen.
Trods et år præget af svære markedsvilkår lykkedes det svenskejede Kvik at øge aktivitetsniveauet i 2008.

I alt lød omsætningen på 903 mio. kroner, og det er en fremgang på lidt mere end 40 mio. kroner i forhold til 2007. Til gengæld faldt indtjeningen før skat fra et resultat på godt 120 til 72 mio. kroner, men alt taget i betragtning betegner kvik-ledelsen udviklingen som tilfredsstillende:

- I den aktuelle situation kan jeg kun være tilfreds. Vi vækster. Også selvom det er en beskeden vækst for en virksomhed som vores, der har vækstet omkring 30 % om året de seneste fem år, siger administrerende direktør Carsten B. Andersen til Herning Folkeblad.

Han forklarer den lavere indtjening med, at det på grund af organisationens opbygning er vanskeligt at foretage omgående tilpasninger, når markedsforholdene er så omskiftelige, som det var tilfældet i 2008:

- Vi har en organisation, som er sat til vækst, og det koster penge. I et år med næsten stagnation i omsætning kan vi ikke bare geare lige så hurtigt ned, som hvis vi havde budgetteret med for eksempel en vækst på fem procent. Og derfor falder vores indtjening i 2008, siger Carsten B. Andersen.

Kvik er en del af den svenske koncern Ballingslöv Int. AB og er en virksomhed, som primært afsætter sine køkken, bad og garderober via franchise. Der findes pt. 122 kvik-butikker fordelt på 10 lande i Europa.

Kilde: Herning Folkeblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093