23948sdkhjf

Første spadestik til velgennemtænkt hospice-byggeri

Efter mange timer med planlægning, tegninger, ideer og visioner kan Hospice Søndergård, vest for København, endelig sætte spaden i jorden.
Det første spadestik til Hospice Søndergård fejres tirsdag 16. juni i Måløv, og opførelsen af det 30,3 mio. kroner dyre byggeri ventes afsluttet i juni 2010.

Bag byggeriet står et team bestående af AH Byg A/S (entreprenør), Henning Larsen Architects (arkitekt) og Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma, Anders Christensen Rådgivende Ingeniører samt Maria Damsholdt (ingeniør).

- Hospice Søndergård vil blive et fint eksempel på hvordan arkitekturen kan understøtte den menneskelige omsorg i en svær tid. Vi ønsker med programmet og vores involvering i Hospice Søndergård at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at de gode intentioner bag hospice-filosofien smelter sammen med udformningen af de konkrete fysiske rammer, siger Marianne Kofoed, der er projektleder hos Realdania, som har bidraget med 8 mio. kroner til projektet.

Hospice Søndergård bliver bygget efter principperne i "Program for Det Gode Hospice", som er udviklet på initiativ af Realdania. Et program der sætter fokus på hvordan arkitekturen og dermed de fysiske rammer kan understøtte hospicefunktionen.

Hospicet bliver bygget op som en fortolkning af en traditionel gård. En bygning med et robust ydre og et overraskende og mildt indre. Et murstenshus med blomstrende træbeklædte gårdhaver.

Gårdens længer er tilført nogle knæk, som giver gode rationelle arbejdsgange samt overblik. En varieret grøn sansesti binder huset sammen med parken og søen. Huset er disponeret så det rummer en række dybe nicher, hvor der bliver plads til blandt andet, private overdækkede terrasser med søudsigt.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109