23948sdkhjf

Grønt lys for nyt teaterbyggeri

Hjørring Kommune har givet sin godkendelse til det videre arbejde med planerne for et nyt Vendsyssel Teater. Tidshorisonten er dog fortsat uvis.
Hjørring kom et skridt nærmere opførelsen af et nyt teater, da byrådet forleden gav en arbejdsgruppe grønt lys til at arbejde videre med planerne.

- Efter byrådets beslutning fortsætter arbejdet nu med fuld styrke. Det nye teater skal være funktionelt og multianvendeligt. Der vil ikke kunne findes et hus magen til i Danmark, siger Peter Schrøder, teaterchef ved Vendsyssel Teater, til Nordjyske Medier.

Han står i spidsen for arbejdsgruppen, som blandt andet har været på studietur til Manchesters Royal Exchange Theatre. Det er cirkelformet, og den tanke har man ladet sig inspirere af i planerne for det kommende teater i Hjørring:

- Vi går tilbage til de gode gamle principper, som vi blandt andet ser i antikkens amfibiescener, hvor folk sad i en halvcirkel. Vi kender jo princippet fra os selv. Hvis én stiller sig op og fortæller noget, så stiller vi os automatisk i en halvcirkel for at lytte, forklarer Peter Schrøder.

Teaterchefen forestiller sig, at salen som udgangspunkt skal have plads til 200-250 publikummer med mulighed for at udvide til 400 ved ekstra pladskrævende arrangementer som fx konferencer.

Den nye teaterbygning skal endvidere rumme den kommunale musikskole og en café. Projektet koster omkring 100 millioner kroner og ventes finansieret af kommune og private investorer i fællesskab.

Kilde: Nordjyske Medier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14