23948sdkhjf

Ansigtsløftning til central plads i Odense

De kommende fire måneder vil Gråbrødre Plads i Odense gennemgå en større renovering, således pladsen kan leve op til brugernes og kommunes ønsker og krav.
I foråret 2008 vandt GHB Landskabsarkitekter arkitektkonkurrencen om Gråbrødre Plads, og i denne uge indleder TC Anlæg arbejdet med at omdanne den centrale plads:

- Der er ingen tvivl om, at behovet for en omlægning af denne meget centrale plads er stort. Og der har heldigvis været stor interesse fra områdets beboere og brugere for at deltage i de møder, vi har afholdt. De har givet os mange gode ideer til udviklingen, og nu glæder vi os til snart at kunne se resultatet, siger rådmand Anker Boye.

Pladsen rummer betydelige kulturhistoriske spor fra middelalderen, og gennem udviklingen af projektet har der således været særligt fokus på dette. Det betyder blandt andet, at man har udviklet store bronze-plader, som skal lægges ned i belægningen og fortælle historien.

Stor CO2-besparelse
Gråbrødre Plads bruges i sommerhalvåret blandt andet til udeservering fra de nærliggende caféer. Om vinteren omdannes pladsen til skøjtebane. Det sker dog ikke i år, fordi belægningen skal have tid til at sætte sig.

Til næste år vil en ny bæredygtig skøjtebane i kunstmateriale til gengæld stå klar til brug. Denne løsning vil årligt spare omgivelserne for godt 95.000 kg CO2 sammenlignet med den gamle bane.

Illustration: Odense Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078