23948sdkhjf

Positivt kvartal for Moelven

Efter et stort underskud i årets første kvartal har den norske trævarekoncern atter plus på driften i andet kvartal.
Sæsonmæssig fremgang i efterspørgslen, positiv prisudvikling på industritræ samt en række omkostningsbesparende tiltag var de afgørende årsager til, at Moelven kom ud af årets andet kvartal med et driftsoverskud på 24 mio. NOK.

Resultatet er væsentligt lavere end i 2008, hvor andet kvartal endte med et plus på 81,3 mio. NOK., men til gengæld er der tale om stor fremgang i forhold til dette års første kvartal, hvor driftsresultatet lød på 90 mio. I alt har Moelven således realiseret et driftsunderskud på 66,1 mio. NOK. i de første seks måneder af 2009:

- Efterspørgslen på koncernens produkter og tjenester er - som normalt - øget i andet kvartal sammenlignet med første. Men samlet set er efterspørgselsniveauet betydeligt lavere, end det har været de to sidste år. Omsætningen i koncernen er mere end 900 millioner lavere end i fjor, siger koncernchef Hans Rindal, som dog kan glæde sig over stigende priser på træ til industrielt brug:

- Produktionen af industrielt træ er blevet reduceret i Europa gennem første halvår. Reduktionen har været større end nedgangen i efterspørgslen. Derfor oplever vi nu, at priserne på industrielt træ stiger, efter de har vært faldende siden 2007, siger han.

Moelven har det seneste år gennemført flere tilpasninger i produktionen, og selvom koncernen fortsat har en række nødvendige rationaliseringstiltag foran sig, er omkostningerne nu tilpasset et væsentligt lavere aktivitetsniveau end tidligere. Det er ifølge Rindal også tvingende nødvendigt, for finanskrisen kan meget vel komme til at præge markederne længe endnu:

- Det er lav aktivitet inden for nybyggeri, ledigheden stiger, og vi vurderer totalt set udsigterne som usikre. Vi forventer en positiv udvikling også i tredje kvartal, men derefter kommer en vinter med et lavere aktivitetsniveau. Vi er imidlertid - gennem de tilpasninger vi har foretaget - bedre rustet til at møde en ny lavsæson, som er svagere end normalt på grund af lavkonjunkturen, vurderer koncernchefen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094