23948sdkhjf

Ejendomsudvikler nedjusterer forventningerne

Hos Asgaard Group tror man ikke længere på et øget aktivitetsniveau i indeværende regnskabsår. Samtidig lukker koncernen sit svenske kontor for at koncentrere sig om Danmark.
Hos developer-koncernen Asgaard Group er aktiviteterne betydeligt påvirkede af de svære forhold på ejendomsmarkedet.

I sin periodemeddelelse for tredje kvartal oplyser koncernen, at man ikke længere forventer et øget aktivitetsniveau. Samtidig præciseres resultatforventningerne til ”den lave ende” af de 10-30 mio. kroner, som blev udmeldt tidligere på året.

I udmeldingen tager man dog højde for, at de af koncernens ejendomme - der hidtil har været klassificeret som lagerejendomme - som forventet vil blive klassificeret som investeringsejendomme.

Fokus på det danske marked
Siden offentliggørelsen af halvårsregnskabet tilbage i marts har Asgaard endvidere besluttet at nedlægge sit kontor i Sverige. Det sker med henblik på at koncentrere ressourcerne om det danske marked, hvor ledelsen vurderer at have de bedste muligheder under de aktuelle markedsforhold:

- Fokus er på akkvisition af ejendomme og udviklingsprojekter inden for primært erhvervssegmenterne, fra finansieringsinstitutter og nødlidende aktører i Danmark og Sverige og realisering af de udviklingsprojekter, der allerede ejes i koncernen, skriver Asgaard Group.

Fornuftigt afkast på nyinvestering
Asgaard Group købte tidligere på året 30 % af ejerskabet hos ejendomsudvikleren Tetris, og investeringen bidrager indtil videre positivt til koncernens regnskab:

- Tetris A/S har fået en fornuftig start, og der er positive forventninger til, at forretningsidé, kompetencer og dokumenterede resultater vil skabe grundlag for en fornuftig og rentabel udvikling af virksomheden, vurderer Asgaard Group.

Til gengæld har man set sig nødsaget til at reducere forventningerne til datterselskabet Nordic Development Group A/S, der opererer på de østeuropæiske markeder. Dette skyldes, at de østeuropæiske lande er meget hårdt ramt af den verserende krise, og selskabet forventes nu tidligst at bidrage positivt i regnskabsåret 2009/10.

Endelig er forventningerne til typehusfirmaet Formation, hvor Asgaard ejer 65 %, nedjusteret til et resultat nær nul.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096