23948sdkhjf

Væksten bremset hos FLSmidth

Mineral- og cementkoncernen fastholder sin omsætningsmål for 2009, selv om første halvår bøde på en skuffende udvikling i ordreindgangen.
FLSmidths omsætning udgjorde i første halvår 2009 10,766 mia. kroner, hvilket er et fald på 4 % i forhold til samme periode sidste år. Omsætningen inden for Mineraler er på niveau med sidste år, mens omsætningen er faldet med 4 % inden for Cement og med 23 % i Cembrit. Resultat før skat (EBT) blev 988 mio. kroner mod 1,0 mia. i første halvår 2008.

Som årsag til stagneringen peger FLS på den globale økonomiske afmatning, der har begrænset cement- og mineralkundernes adgang til projektfinansiering, og det har først og fremmest påvirket ordreindgangen vedrørende de store projekter.

Antallet af potentielle projekter inden for Mineralområdet er dog fortsat meget omfattende, og FLS er i dialog og realitetsforhandlinger med flere kunder – især inden for kul, jernmalm, guld, fosfat og kobber:

- Processen fra forhandling til effektiv kontrakt er imidlertid langtrukken og afhængig af en normalisering af de finansielle markeder. Inden for Cementområdet var der generelt lav aktivitet i andet kvartal som følge af markante kapacitetsudvidelser i de foregående år kombineret med faldende efterspørgsel på cement på en lang række markeder. Antallet af potentielle nye projekter er således beskeden, men der er dog aktivitet i især Sydamerika, Nordafrika, Indien og Indonesien, skriver FLSmidth i sit kvartalsregnskab.

Største negative overraskelse i regnskabet var koncernens ordreindgang, der i første halvår 2009 udgjorde 5,611 mia. kroner. Det er et fald på hele 68 % i forhold til samme periode sidste år, hvor ordreindgangen dog var historisk høj.

Ordreindgangen i andet kvartal 2009 var 2,500 mia. kroner, hvilket er et fald på 20 % i forhold til det foregående kvartal. Ultimo første halvår 2009 udgjorde den samlede ordrebeholdning 25,963 mia. kroner, og dermed ligger beholdningen 15 % lavere end ved årets start.

FLSmidth forventer fortsat en koncernomsætning på 20-23 mia. kroner og en EBIT-margin på 8,5-9 % i 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094