23948sdkhjf

Asfaltindustrien: Finanslovforslaget ikke ambitiøst nok

Adm. direktør i Asfaltindustrien kritiserer regeringens finanslovforslag. Det er ikke ambitiøst nok på vejområdet.
Regeringens forslag til finanslov for 2010 er desværre ikke nær nok ambitiøs på vejområdet, selv om der da er gode takter i loven som f.eks. fremrykning af investeringer på infrastrukturområdet på 6 mia. kr. som fremhævet af Dansk Byggeri.

- På statens område er der afsat 3,3 mia. kr. til anlæg af veje – 1 mia. kr. mere end forudsat i dette års finanslov. Det er et skridt i den rigtige retning, men i betragtning af hvor langt bagud vi er med anlæg og vedligehold, er det slet ikke nok. Asfaltindustrien appellerer til, at der kommer flere penge, og at Vejdirektoratet fortsætter sin fornuftige slankning af administrationen og sikrer, at pengene går til belægninger og ikke til alt muligt andet.

- På kommunernes område støtter organiationen fuldt ud op om forslaget fra Dansk Vejforening om, at staten nu må træde til og sikre, at anlægskronerne rent faktisk bliver brugt på anlæg. De milliarder kommunerne har fået nu til anlæg og veje er øjensynligt forsvundet i systemet. Asfaltindustrien kan i hvert fald ikke spore nogen aktivitetsstigning i den kommunale vejvedligeholdelse – tværtimod.

Det er adm. direktør Anders Hundahl, der i en pressemeddelelse, giver sit besyv med i debatten om det nyligt offentliggjorte finanslovforslag. Asfaltindustrien i Danmark beskæftiger godt 1.800 medarbejdere. Arbejdsstyrken risikerer nu at blive yderligere reduceret med op til 200 medarbejdere, vurderer Ander Hundahl.

Kilde: Asfaltindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094