23948sdkhjf

Elementproducent tredobler bundlinjen

Fakta: Contiga Tinglev A/S

Contiga Tinglev opstod i slutningen af 2010, da Tinglev Elementfabrik gik konkurs med 225 ansatte for siden at blive solgt til den norske koncern Contiga AS.

Som en del af handlen overtog Contiga AS også også det tyske datterselskab Tinglev Elementfabrik GmbH tæt ved Berlin, hvilket er forklaringen på, at Contiga Tinglev fra starten også har orienteret sig mod det nordtyske marked.

Jakob Winther Knudsen, der ejede Tinglev Elementfabrik, blev fra starten indsat som direktør i Contiga Tinglev, men blev i marts 2012 afløst på posten af Karsten Rewitz. I september 2015 udtrådte Jakob Winther Knudsen endvidere fra bestyrelsen, som i dag tegnes af Roland Markus Karlsson og Jan Lagerstedt foruden forman Axel Baumann.

Kan en ordrebog blive overfyldt? Spørger man Karsten Rewitz, er svaret uden tvivl ja. Direktøren for Contiga Tinglev oplevede sidste år, at en omsætningsvækst på 70 procent gjorde, at virksomhedens indtjening faldt.

Det skete, fordi ophobningen af opgaver gjorde, at Contiga Tinglev i flere tilfælde måtte indkøbe produkter andre steder til en høj pris. Desuden var fabrikken nødt til at producere i flere weekender med en væsentligt forhøjet omkostningspris til følge. Endelig resulterede travlheden i forsinkede leveringer, hvilket også gav øgede omkostninger. 

Samlet set endte tre ordrer med at koste betonelementproducenten et sted mellem 10 og 12 mio. kr., så resultatet før skat lød på 4,7 mio. kr. Med 2016-regnskabet kompenserer Tinglev-virksomheden for det dyre opgaveoverskud i 2015, idet bundlinjen er mere end tredoblet til 16,1 mio. kr. før skat, selv om omsætningen faldt med tre procent ti 521 mio. kr.

- Bedre økonomisk styring af virksomhedens projekter, har betydet at antallet af projekter med dårlig indtjening har været betydeligt mindre end i de foregående år. Der har i 2016 været et jævnt flow af nye ordrer og virksomhedens ordrebeholdning har hele året ligget på et jævnt og passende niveau, skriver Contiga Tinglev-ledelsen i selskabets årsrapport.

Faldende omsætning, stigende indtjening
Her betegnes 2016-resultatet som tilfredsstillende med tanke på, at der ”er afholdt væsentlige udgifter til at forbedre sikkerhedsforholdene i den samlede fabrik”.

Og noget tydet på, at 2015 får lov at stå tilbage som et omsætningsmæssigt højdepunkt for virksomheden nogen tid endnu. I hvert fald budgetterer Contiga Tinglev med endnu en nedgang i omsætningen i indeværende regnskabsår. Til gengæld skal indtjeningen gerne fortsætte med at stige.

- Som følge af en mere rationel produktion forventes det, at årets resultat bliver forbedret i forhold til resultatet for 2016. Der er i årets begyndelse allerede indgået ordre på en væsentlig del af den budgetterede omsætning for 2017. Ledelsen forventer således et resultat før skat der er bedre end i 2016.

Contiga Tinglev-direktør Karsten Rewitz har ikke besvaret Licitationen - Byggeriets Dagblads henvendelser, hvorfor det ikke har været muligt at få uddybet baggrunden for 2016-regnskabet samt forventningerne til det indeværende regnskabsår.

Contiga Tinglev A/S
mio. kr. 2016 2015
Nettoomsætning  520,6  537,0
Resultat (EBITDA)  27,0  16,0
Resultat før skat  16,1  4,7
Årets resultat 12,5  3,6
Balancesum  218,2  182,2
Egenkapital 52,5  49,8
Antal ansatte  436  406
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109