23948sdkhjf

Ordrer for over 1 milliard - betonelementfabrik satte rekord i 2021

2022 bliver et godt og travlt år for betonelementvirksomheden Contiga i Tinglev, der har ordrebogen fyldt godt op efter rekordstor ordretilgang i 2021.  

– Med nye ordrer for 1,1 milliard kroner var vores ordretilgang i 2021 større end nogensinde. Vores kapacitet for indeværende år er 85 procent solgt, og vi har allerede godt med ordrer til 2023. Ordrer på betonelementer til levering om 15 måneder er vi ellers ikke forvænte med i branchen, fortæller CFO for Contiga, Thomas Holm, i en pressemeddelelse. 

Contigas ordretilgang i løbet af 2020 var til sammenligning 650 mio. kr. 

Meget optimistiske for 2023

Den markante vækst i ordrer for Contiga skyldes blandt andet travlheden i privat og offentligt byggeri.

"2021 bliver nok ikke så brillerende"

I Contigas senest offentliggjorte regnskab, der dækker 2020, landede resultatet således på 47,2 mio. kr., mens omsætningen blev 549,4 mio. kr.

Selvom det var en toplinje på knap 100 mio. kr. mindre end året før, var overskuddet næsten lige så stort som de 50,3 mio. kr. året forinden.

Tallene for 2021 er stadig ikke offentliggjort, men da Licitationen i december sidste år snakkede med adm. direktør Karsten Rewitz lød hans forventning til året således:

- De priser, vi solgte til i andet halvår af 2020, var ikke noget at råbe hurra for, men det er de ordrer, vi nu producerer. Oveni det kommer så det faktum, at priserne på råvarer siden er steget. Så regnskaberne for 2021 bliver nok ikke så brillierende, selvom 2021 bliver et af vores travleste år.

– Ordrebeholdningen er stor, sund og består af en bred portefølje af spændende projekter. Vi har i 2021 fået mange nye kunder, som har fået øjnene op for, at betonelementer fra Contiga er gode produkter til fornuftige priser, vurderer Thomas Holm.

– Overordnet ser 2022 rigtigt positiv ud for Contiga, lige som vi er meget optimistiske for 2023 med tanke på ordrebeholdningen, lyder det også fra finansdirektøren. 

Trækker på underleverandører

De mange ordrer giver arbejdsro, men betyder omvendt også, at de ansatte har meget at se til. 

– Der var kul på i salgsafdelingen i 2021. Først på året fik vi mange forespørgsler fra vores etablerede kunder, og i løbet af året fik vi også en del forespørgsler fra nye, spændende kunder. Forespørgslerne blev siden til ordrer, som vi nu arbejder på at producere og levere til kunderne, fortæller salgskonsulent i Contiga, Lars Nøbbe, i pressemeddelelsen.

– Vi kører derfor på fuldt blus og må til tider trække på kapacitet hos vores underleverandører for at kunne følge med, fortsætter han. 

Contiga begyndte at producere sandwichelementer til vægge i bygninger med blandt andet teglfacader i 2021. Netop elementer til vægge har været med til at fylde ordrebogen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125