23948sdkhjf

Vinduesbranchen rydder op i garantierne

Brancheorganisationen VinduesIndustrien indfører nu en helt ny og landsdækkende garantiordning for vinduer og yderdøre.
Flere gamle garantiordninger har efterhånden gjorde det svært for forbrugerne at gennemskue markedet. Derfor indfører VinduesIndustrien nu en ny ordning, som omfatter alle fejl og mangler på vinduer og yderdøre.

Garantiordningen løber over fem år og dækker alle materialekombination. Inden for de fem år er vinduesproducenten forpligtet til enten at reparere eller udskifte de fejlbehæftede vinduer og døre:

- Den nye ordning er et kæmpe fremskridt både for producenterne og for forbrugerne. Den er enkel og gennemskuelig og omfatter cirka 95 % af alle vinduer og døre, der sælges i Danmark. Tilbage er kun en lille restgruppe af producenter som har valgt at stå udenfor branchefællesskabet. Det er de naturligvis velkomne til, men det er påfaldende, at af de 22 klagesager, som Ankenævnet afgjorde i 2008, var de 20 rettet mod producenter uden for organisationen, siger Johny H. Jensen, direktør for VinduesIndustrien.

Skulle fabrikanten gå konkurs - eller nægte at anerkende afgørelsen - så risikerer forbrugeren ikke at skulle ud i en langstrakt og dyr retssag. I de tilfælde overtager brancheorganisationen garantiforpligtelsen. Til sikkerhed herfor er der deponeret en garantikapital på 25 mio. kroner.

VinduesIndustrien omfatter cirka 60 virksomheder. Den beskæftiger 6.000 personer og omsætter for omtrent 6 mia. kroner. 20 % af de producerede elementer eksporteres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109