23948sdkhjf

Vindere fundet til museumsprojekt

Fem teams har siden foråret dystet om at udviklingen af en ny velkomstbygning ved Spøttrup Borgmuseum, og forleden traf juryen sin afgørelse.
I foråret udskrev Spøttrup Borgmuseum i samarbejde med Slots- og Ejendomsstyrelsen, Skive Kommune og Realdania en konkurrence om en længe ønsket velkomstbygning.

Fem teams blev i maj udpeget til at komme med deres bud på bygningens udformning, og vinderen er nu fundet.

Vinderteamet - der består af Hans Ulrik Jensen A/S, Exners tegnestue A/S, Stokvad & Kerstens Rådgivende ingeniører A/S - har i vid udstrækning brugt træerne og deres bestanddele som inspiration for udformningen af bygningen.

Træstammer, grene, et fældet træ og opskårne brædder er således valgt som elementer i bestræbelserne på at skabe en kontrast mellem borgens tunge stenmure og velkomstbygningens lethed og transparens.

Selve bygningen gennembrydes af en indgangsportal, der videre gennem et portrum giver adgang til borgområdet. Omkring portrummet - som vil være åbent for publikum hele året - er placeret faciliteter som billetsalg og garderobe.

Længere inde udvider bygningen sig. Her finder man butik og udstilling i et højloftet rum med ovenlys og søjler i form af træstammer, som yderligere vil understrege fornemmelse af at befinde sig i en skov.

Selve arbejdet med at opføre bygningen forventes at være færdigt i 2010, og Spøttrup Borgmuseum vil kunne modtage publikum i den nye velkomstbygning i 2011.

Udover Hans Ulrik Jensen / Exners Tegnestue var følgende teams prækvalificeret i konkurrencen: Børge Lind & Sønner / Arkitema, Skibbild Entreprise / Kjær & Richter, STB Byg / Dorte Mandrup Arkitekter samt Steen Ginderup / AART.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11