23948sdkhjf

Typehusproducenter: Efter regn kommer sol

Det har været en turbulent tid for danske typehusvirksomheder, og i det seneste år er 2/3 af virksomhederne gået konkurs. Nu tror de resterende dog på bedre tider.
Danske typehusproducenter er der blevet markant færre af i løbet af det seneste år.

Den finansielle afmatning får skylden, men trods svære tider ser de overlevende virksomheder nu ud til at at have indstillet sig på det lavere aktivitetsniveau.

Markedsdirektør Claus Granholm fra Lind & Risør giver sit bud på, at så mange er bukket under:

- Vi havde nogle gode år, og der var nok mange, som troede, det bare ville fortsætte. Den største fare i byggebranchen har altid været at bygge for egen regning og komme til at ligge med huse, der ikke kan sælges, siger han til dagbladet Børsen.

Også Huscompagniet er sluppet gennem krisens første år:

- Jeg synes faktisk, at det er et pænt marked i øjeblikket. Det har været et spørgsmål om at tilpasse sine omkostninger og så bare få solgt nogle huse. Jeg tror ikke, at vi har været dygtigere end de andre, men jeg tror, vi så, hvad der skete, før de andre gjorde, siger adm. direktør Steffen Baungaard.

Typehus-markedet er stadig præget af hård konkurrence samtidig med, at antallet af nyopførte huse er faldet drastisk fra 11.100 en-familiehuse i 2006 til 7.500 i 2008. Dansk Byggeri forventer, at tallet for 2009 ligger på 4.500, mens tallet til næste år vil være endnu lavere.

Trods disse tal ser Steffen Baungaard positivt på fremtiden. Han forventer dog at både omsætning og resultat vil dykke en smule for 2009. Til gengæld glæder han sig over en tid, hvor billige materialer og håndværkere, der gør det rigtigt første gang, ikke længere er en mangelvare.

Også Claus Granholm fra Lind & Risør ser lyst på fremtiden og forventer overskud i 2009.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094