23948sdkhjf

Håndværksrådet appellerer til minister

Landets håndværkere risikerer at blive ofre for den skærpede våbenlov, og derfor har organisationen nu sendt et åbent brev til justitsminister Brian Mikkelsen.
Der har på det seneste været en del debat omkring den skærpede våbenlov, hvor et par tilsyneladende uskyldige unge mænd er blevet dømt for besiddelse af knive.

Frygten for, at Danmarks håndværkere risikerer at blive ofre for den skærpede våbenlov, får nu Håndværksrådet til at appellere til justitsminister Brian Mikkelsen på vegne af sine omkring 20.000 medlemsvirksomheder:

- I mange håndværkeres hverdag er en hobbykniv en lige så selvfølgelig del af arbejdsuniformen som en kuglepen er for en kontoransat. Mange håndværkere risikerer derfor at blive dømt for overtrædelse af våbenloven ved at transportere disse arbejdsredskaber i deres bil, eller bære dem i deres arbejdstøj til og fra arbejde, lyder det i et åbent brev, som blandt andet er at finde på Håndværksrådets hjemmeside.

Brevet kommer i kølvandet på en strøm af henvendelser fra håndværksmestre, der frygter, at deres i øvrigt hæderlige svende og lærlinge risikerer fængsel og bødestraf, hvis de glemmer at lægge stanley-knive - også kaldet hobbyknive - fra sig, inden de kører hjem i privatbilen eller kører efter mad i frokostpausen:

- Intentionen bag den skærpede våbenlov er al ære værd, men nu kan vi desværre se, at den helt utilsigtet rammer almindelige håndværkere. På den baggrund er der ikke andet at gøre end at lave loven om, og det opfordrer vi nu justitsministeren til, siger Morten Frihagen, der er jurist i Håndværksrådet.

Han påpeger, at problemet med skærpelsen er, at den ikke tillader dommeren at gå ind og vurdere, om den anklagede har haft ondt i sinde eller blot har glemt at lade kniven blive liggende på arbejdsstedet eller i varevognen:

Derfor bliver uskyldige håndværkere ramt meget hårdt af skærpelsen, og i bedste fald vil den skærpede knivlov medføre betydeligt besvær for de mange tusinde håndværksvirksomheder, hvis medarbejdere er afhængige af knive som arbejdsredskab, siger Morten Frihagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094