23948sdkhjf

Menneskelig fejl bag skæve vægge

Det var en fejl i understøbningen, der i sidste ende udløste den helt store katastrofealarm ved et nyt parkeringshus i Aalborg.
For 14 dage siden blev dele af Aalborg Vestby afspærret, da et parkeringshus i bydelen pludselig befandt sig i nedstyrtningsfare.

Byggeriet er siden genoptaget, og nu viser undersøgelser, at det var en utilstrækkelig understøbning, som skabte et frirum under to beton-moduler, og som efterfølgende fik dem til at 'sætte' sig:

- Da vi kiggede ned i hullet, stod det hurtigt klart, at understøbningen af de to elementer ikke var udført tilstrækkeligt. Jeg er naturligvis meget ked af hele den her sag, og vores eksterne montør er jo i særdeleshed meget ked af det. Nu vælger jeg at fokusere på, at vi har fået kortlagt fejlen og igen kan få montagen i gang på byggepladsen, når vi er blevet enige om en forsvarlig og fornuftig fremdriftsplan, siger Torben Enggaard, administrerende direktør hos element-leverandøren, Ambercon, til Ingeniøren.

Den entreprenør, som har udført understøbningen, vil nu banke den oprindelige op og derefter foretage en helt ny understøbning.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078