23948sdkhjf

Vejle-kvarter renoveres for 240 millioner

Projektet har været længe undervejs, men til foråret indleder Boligforeningen AAB ombygningen af 11 boligblokke i Finlandsparken.
Tilbage i 2004 rykkede Finlandsparken op i top 10 over danske ghetto-områder, og det blev startskuddet til en omfattende renoveringsplan for parkens 530 lejligheder.

Planerne har dog været længe undervejs, men til foråret går ombygningen til omkring 240 mio. kroner endelig i gang:

- Det har været svært at holde gejsten oppe så længe. Vi har jo talt om det her i seks-syv år. Derfor er det på tide, at der nu sker noget rent fysisk, siger formanden for beboerbestyrelsen, Kurt Aaage Thiemer, til Vejle Amts Folkeblad.

Finlandsparkens 11 blokke blev opført i perioden 1967-1971 og er et typisk eksempel på den tids montagebyggeri. I 1990’erne gennemgik bebyggelsen en facaderenovering, men isoleringen viste sig ikke at være tilstrækkelig i forhold til nutidens standarter.

Med den forestående facaderenovering er det målet, at Finlandsparken skal blive en attraktiv beboelse for en bred vifte af mennesker. Der bliver etableret nye fællesfaciliteter og elevator i en del af opgangene. Facaderne får et løft med en lys og gedigen facadebeklædning med rummelige altaner og indbydende opgangsarealer.

Boligforeningen AAB er pt. ved at indhente de nødvendige tilladelser til yderligere et renoveringsprojekt i Vejle. Det er foreningens blokke i ”Løget”, der efter planen skal istandsættes for sammenlagt 400 mio. kroner.


Illustration: Birch & Svenning

Kilde: Vejle Amts Folkeblad / Birch & Svenning A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078