23948sdkhjf

Ny Aalborg-bydel et skridt nærmere

Fredag fremlagde fire teams deres forslag til omdannelsen af det 75.000 m2 store godsbaneareal i det centrale Aalborg.
Siden juni måned har fire arkitektteams arbejdet på at visualisere omdannelsen af det tidligere godsbaneareal midt i Aalborg, og i fredags præsenterede arkitekterne så en række meget forskellige bud på det omfattende projekt.

Arkitektkonkurrencen er udskrevet som et parallelt opdrag, hvilket giver mulighed for frit at plukke ideer fra de fire forslag til brug i den videre udvikling.

Alligevel pegede den rådgivende komite på Polyform Arkitekters forslag ”City Campus Aalborg” (CCAA) som det bedst egnede udgangspunkt for den kommende planlægningsfase.

Projektet er blevet til i samarbejde med ingeniørfirmaet Cenergia og lægger op til at skabe en CO2-neutral bydel med en kombination af grønne områder, undervisningslokaler, boliger samt erhvervsdomiciler:

- CCAA bliver en bydel, som kan tilbyde det bedste fra både den åbne by og den tætte by. Altså en by, der både rummer havebyens og storbyens fordele. En by som imødekommer mange forskellige interesser fra familieboliger til højhuse. Derfor vil der i den nye bydel være mange forskellige bygningstypologier til mange forskellige behov, oplyser Polyform.

En del af det 75.000 m2 store areal er ejet af DSB Ejendomsudvikling A/S, og administrerende direktør, Steen Ø Schmidt, ser store perspektiver i udviklingen af området:

- Med etablering af et campusområde på det tidligere godsbaneareal håber vi at medvirke til en ny og spændende bydel, som vil være til gavn og glæde for mange studerende og Aalborg by. Vi håber samtidig, at beliggenheden tæt på busterminalen og togstationen vil styrke den kollektive transport, siger han.

Den 2. oktober 2009 afsluttes den igangværende debatperiode om Godsbanearealet. På baggrund af debatten samt resultaterne af arkitektkonkurrencen udformer kommunens teknik- og miljøforvaltning herefter et oplæg til politikerne om principperne for de kommende planer. En ny lokalplan for området ventes klar i november næste år.

Udover Polyform/Cenergia var Metopos/Cubo Arkitekter, Jan W Hansen/Rosseels Tegnestue samt Lundgaard & Tranbjerg/Marianne Levinsen inviteret til at deltage i konkurrencen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095