23948sdkhjf

Lokalplan vedtaget for Bryghus-projekt

Torsdag vedtog Københavns Borgerrepræsentation en ny lokalplan for den såkaldte Bryghus-grund, som dermed kom et skridt nærmere realiseringen af et storstilet byggeprojekt.
Bryghus-projektet i København, der har været på tegnebordet siden 2006, kom i sidste uge et skridt nærmere en realisering.

Det skete, da Borgerrepræsentationen med 28 stemmer for og 14 imod vedtog en ny lokalplan for grunden og planerne om at opføre en multifunktionel udstillingsbygning til Dansk Arkitektur Center (DAC):

- Lokalplanprocessen har været lang og krævende, men vi kan se, at de udfordringer, der har været, har betydet et styrket projekt. Vi er meget ambitiøse med Bryghusprojektet. Her vil vi både skabe en bebyggelse af exceptionel arkitektonisk kvalitet, der fremmer mangfoldighed, samt arbejde med løsninger, der forholder sig til det aktuelle spørgsmål om bæredygtighed. Vi vil skabe et multifunktionelt hus, der mange år frem i tiden vil tilgodese de behov, der måtte ønskes, siger projektchef Peter Fangel.

Det kommende DAC-hus er tegnet af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas og hans tegnestue Oma og forventes klar til ibrugtagning i 2015.

Huset bliver multifunktionelt med aktiviteter som boliger, café og restaurant, arbejdspladser, underjordisk parkeringsanlæg samt lege- og opholdspladser. Bygherre på projektet er Realea A/S, som er et datterselskab til Realdania.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125