23948sdkhjf

Royal indvielse af Kræftpatienternes Hus

Amerikanske Gehry Partners har i samarbejde Cubo og Søren Jensen tegnet kræftrådgivningen ”Hejmdal” i Århus, som blev indviet af Kronprinsesse Mary i mandags.
Under overværelse af Kronprinsesse Mary indviede Kræftens Bekæmpelse forleden sit nye kræftrådgivningscenter ”Hejmdal” i Århus.

Byggeriet, der har kostet 35 mio. kroner, er tegnet af den amerikanske arkitekt Frank Gehry i samarbejde med Cubo Arkitekter og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Udgangspunktet er en tidligere portnerbolig under Århus Sygehus fra 1908. Her har Frank Gehry tegnet et meget markant hus på ydervæggene af den delvist fredede bygning med blandt andet markante træstolper i op til 14 meters længde, et stort glastag og to svævende etager:

- Jeg er stolt af, at vi nu har de ideelle rammer. Huset er et sted med kontraster. Med ro og varme, men det er også råt og ikke for pænt og nydeligt.

- Man kan komme og gå, og der er plads til store følelser. Det skal der være, når man har med kræftpatienter at gøre, siger leder af kræftrådgivningen i Århus, Henrik Kruse, til cancer.dk.

Hejmdal rummer i alt cirka 600 etagemeter fordelt med 300 m2 i kælderplan og 150 m2 i hver af de to svævende etager.


Illustrationer: Cubo Arkitekter

Kilde: Cancer.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094