23948sdkhjf

Projektudvikler vil omdanne slot til boliger

ELF Development har købt Sophienberg Slot i Rungsted.

Sophienberg Slot i Rungsted har gennem flere år været til salg, men ifølge Estate Media har ELF Development overtaget ejendommen med henblik på at igangsætte et boligprojekt af den mere eksklusive slags.

Konkret er planen at indrette hovedbygningen med 4-5 lejligheder på 150-250 kvadratmeter, mens de øvrige bygninger nedrives og erstattes af 15-17 nye rækkehuse.

Hos ELF Development forventer udviklingsdirektør Anette Krarup en samlet tidsplan for byggeriet på 2-3 år, men først skal Slots- og Kulturstyrelsen og Hørsholm Kommune sige god for planerne.

- ELF har gennem længere tid undersøgt og vurderet mulighederne for at genskabe Slottet til boligformål. Det ligger os meget på sinde nænsomt at genopbygge slottet til boliger og samtidig tage hensyn til de fredningsbestemmelser, der gælder for slottet og haven, siger Anette Krarup til Estate Media.

ELF Development betaler 51,1 mio. kroner for ejendommen, som er opført i 1742-44 som lystslot for Chr. VI og dronning Sophie Magdalene. Ombygningsprojektet er udviklet i samarbejde med Over Byen Arkitekter, som tidligere har stået bag omdannelsen af Kokkedal Slot. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094