23948sdkhjf

Grønt lys til byggeri på Budolfi Plads

Forvaltning skal dog kigge på fremtidens trafikafvikling i området.

Efter lang tids debat og planlægning nikkede et enigt by- og landskabsudvalg i Aalborg Kommune i går endeligt ja til den lokalplan, som åbner for ny bebyggelse på Budolfi Plads.

- Men vi skal have kigget på den fremtidige trafikafvikling - blandt andet til Budolfi Plads gaden og Adelgade, som nærmest får karakter af en sivegade, og det kan give nogle udfordringer for vare- og ærindekørsel, siger rådmand Hans Henrik Henriksen (S).

Han peger også på, at det fortsat skal være muligt at køre med taxa - for eksempel til kirken og områdets speciallæger.

- Det er noget, udvalget er opmærksom på, og det skal selvfølgelig håndteres. Så nu har vi bedt Trafik & veje om at pege på nogle gode løsningsforslag, forklarer han.

I forhold til indsigelserne omkring mangel på p-pladser, understreger Hans Henrik Henriksen, at der fortsat vil være offentligt tilgængelig parkering i området. For planen rummer både et underjordisk p-anlæg samt bygninger til erhverv, forretninger, cafeer, boliger og en grøn plads.

- Men vi bliver også nødt til at diskutere, hvad der skal ske med den kollektive trafik i området fremover, tilføjer han.

- Meget afhænger jo af, hvad man beslutter sig til i den ny midtby, så der er stadig mange ubekendte - både i forhold til den ny Plus-bus men også i forhold til busserne i Vingaardsgade og resten af området, for midtbyen ændrer sig hele tiden, og der er for eksempel også kommet mange flere boliger på havnefronten, tilføjer han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11