23948sdkhjf

Ny letbane forsinket - åbner efter sommerferien

Sikkerhedstest og anlægningen af kørestrøm forsinker åbningen af ny letbane i Aarhus med to til tre måneder

Egentlig var det planen, at en ny letbane skulle have åbnet i det centrale Aarhus først i juni, men den plan er nu udskudt med minimum to måneder.

Det skriver Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

Der er tale om en 12 kilometer lang strækning mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby. Hvornår den endelige åbningsdato bliver, fastlægges i april.

Ifølge pressemeddelelsen skyldes forsinkelsen hovedsageligt, at ASAL-konsortiet, der anlægger Aarhus Letbane, ikke har formået at holde deres tidsplan for etableringen af kørestrøm, ligesom firmaet ikke har fået de nødvendige sikkerhedsgodkendelser på plads.

- Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at forcere arbejdet yderligere, og vi må derfor acceptere en forsinkelse på den indre strækning i Aarhus. Det ærgrer os naturligvis rigtig meget, siger Aarhus Letbanes direktør, Claus Rehfeld Moshøj.

Første spadestik til projektet blev taget i 2013.

Foruden strækningen mellem Aarhus H og Skejby åbner der senere i år en rute mellem Aarhus og Odder, ligesom det er planen at etablere en strækning mellem Aarhus og Grenaa. Hvornår denne rute kan tages i brug, er ikke afklaret.

Ifølge pressemeddelelsen får forsinkelsen hverken tekniske eller økonomiske konsekvenser for Aarhus Letbane. ASAL-konsortiet kan dog komme til at betale en bod for forsinkelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14