23948sdkhjf

Musikhus får p-kælder til 101 millioner

Aalborg Kommune har netop godkendt etablering af en p-kælder i tilknytning til byens kommende musikhus. Kælderen bliver i to etager og ventes at koste 101 mio. kroner.
Til næste år indledes byggeriet af Musikkens Hus i Aalborg, og på et byrådsmøde mandag valgte Aalborg Kommune at godkende planerne om at opføre en 350 pladser stor p-kælder i tilknytning til projektet.

Rådgivningsfirmaet Cowi har beregnet, at etableringen p-anlægget - som får plads til 350 biler - vil løbe op i 101 mio. kroner. Heraf får Musikkens Hus råderet over 150 pladser, som finansieres via et lån på 45 mio. kroner hos Aalborg Kommune. De resterende pladser ejes af kommunen, som vil finde rejse de økonomiske midler via salg af byggefelter i lokalplanområdet.

Byggeriet af p-kælderen ventes indledt i foråret 2010; i første omgang etape 1, som vedrører musikhusets 150 pladser. Med hensyn til etape 2 afventer man salgssituationen for byggefelterne, idet finansieringen er en betingelse for, at kommunen giver grønt lys til igangsættelsen.

Bag Musikkens Hus står Fonden Musikkens Hus, som er nedsat af Realdania. Rådgivere på projektet er den østrigske tegnestue Coop Himmelb(l)au og ingeniørfirmaet Cowi. Hele projektet ventes endeligt realiseret i 2012.


Illustration: Realdania
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221