23948sdkhjf

DLH lancerer omfattende spareplan

Trævarekoncernen vil fremover samle sine stabsfunktioner i Høje Taastrup. Samtidig skærer man ned på aktiviteterne i seks lande, og i alt 220 medarbejdere opsiges.
Dalhoff Larsen & Hornemann tager nu konsekvensen af de svage konjunkturer på markedet for trævarer og igangsætter en omfattende spareplan og forenkling af organisationen.

Koncernen oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at forarbejdnings-aktiviteterne i Brasilien, Polen og Sverige skal nedlægges, mens aktiviteterne i USA, Rusland og Polen skal ”tilpasses det aktuelle markedsniveau”.

Endvidere gennemfører man en række effektiviseringer i organisationen, hvor blandt andet alle stabsfunktioner samles i koncernhovedkvarteret i Høje Taastrup for at skabe en forenklet ledelsesstruktur.

Forandringerne i ledelsen medfører, at direktør Robert Hunink fratræder. Han har siddet i direktionen siden 2006, hvor DLH overtog schweiziske tt-Timber, og fratrædelsen sker som led i, at de administrative funktioner i Basel flyttes til Danmark. Robert Huninks ansvarsområder, der omfatter koncernens forretningsaktiviteter i Basel, Vestafrika og Fjernøsten, vil fremover blive varetaget af den øvrige koncernledelse.

Totalt medfører de organisatoriske ændringer opsigelse af ca. 220 medarbejdere, og hele planen ventes at sikre årlige besparelser på cirka 40 mio. kroner. I 2009 vil restruktureringen medføre engangsomkostninger på 23 mio. kroner. Disse ventes dog ikke at få indflydelse på de tidligere udmeldte forventninger til omsætning eller resultat for regnskabsåret.

I 2010 forventer DLH at realisere engangsindtægter på cirka 50 mio. kroner i forbindelse med salg af grunde, bygninger og produktionsanlæg. I alt regner man med at forbedre likviditeten med 165 mio. kroner i 2010 som følge af restruktureringen.
Læs mere om: DLH
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065