23948sdkhjf

Aktivhus indviet i Østrig efter dansk forbillede

I sidste uge blev det energiproducerende hus Solar-Aktivhaus indviet i Østrig. Dermed tog det danske aktivhus-koncept endnu et skridt ud over landets grænser.
"Solar-Aktivhaus" er det tredje aktivhus i rækken af i alt otte eksperimenter, som VKR Holding står bag.

Som navnet indikerer, er det østrigske hus unikt ved, at det er designet til at udnytte solens varme og energi optimalt, så en families samlede årlige energiforbrug til opvarmning, varmt vand og elektricitet kan dækkes udelukkende med hjælp af solenergi.

Det samme er gældende for aktivhuset ”Haus der Zukunft”, der åbnede i Tyskland for to uger siden. De to huse er begge opført af VKR-datterselskabet Sonnenkraft, som er specialiseret i at udvikle produkter og løsninger inden for termisk solenergi.

- VKR Gruppens otte eksperimenterende aktivhuse opføres i Østrig, Frankrig, Tyskland, Storbritannien og Danmark og har hvert deres særpræg. Vi håber, at de alle hver især vil give inspiration til den langsigtede udvikling af boligbyggeriet ved at bidrage med ny viden om bæredygtigt byggeri og sætte nye standarder – både inden og uden for Danmarks grænser, siger administrerende direktør Leif Jensen.

Det første aktivhus, "Bolig for livet" i Århus, er opført af Velfac og Velux og har netop modtaget Bo Grøn Prisen 2009 som et dansk eksempel på lavenergibyggeri til inspiration for fremtidens boliger.

Fakta
• 40 % af energiforbruget i de industrialiserede lande bruges i bygninger.

• I Danmark kan ca. 20 % af elforbruget spares, når dagslys integreres i arkitekturen.

• Automatisk styring af belysningen kan spare 25 % af elforbruget.

• Bygningsautomatik kan reducere elforbrug til køling med 50 % ved at styre solindfaldet.

• Energiforbruget til ventilation kan reduceres med 40 % ved brug af naturlig ventilation.

• 0,01 % af solens indstråling kan dække verdens energiforbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095