23948sdkhjf

Nobia kæmper fortsat med faldende indtjening

Køkkenkoncernen kom ud af tredje kvartal med et resultat efter finansielle poster på 75 mio. SEK. Det er et fald på 46 % sammenlignet med tredje kvartal sidste år.
Trods en beskeden nedgang i omsætningen på 3 % måtte den nordiske køkkenkoncern, Nobia AB, igen se indtjeningen falde betydeligt i årets tredje kvartal.

I perioden juli-september realiserede koncernen et resultat før skat på 75 mio. SEK mod 140 mio. SEK i samme periode året før. Efter skat lyder resultatet på 37 mio. mod 101 mio. i 2008:

- Det europæiske marked er fortsat svagt, selvom vi flere steder oplever en begyndende stabilitet på et lavt niveau. Vi har noteret os, at interessen for køkkenrenoveringer er svagt stigende; særligt i den nordiske region. I den britiske region er salget øget i alle prisklasser, siger koncernchef Preben Bager.

Han oplyser, at den lavere indtjening skyldes lavere salgsvolumen, samt at det primært er lavprissegmenterne, der for tiden sælger bedst.

På de nordiske markeder faldt Nobia’s indtjening fra 92 mio. SEK i tredje kvartal 2008 til 15 mio. SEK. Nedgangen i Norden forklares primært med lavere aktivitet inden for nybyggeri. På positivsiden hæfter Nobia sig ved, at det er lykkedes for HTH at erobre markedsandele i både Danmark og Norge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156