23948sdkhjf

Jeudan skal opføre torvehaller ved Nørreport Station

Den københavnske ejendomsudvikler investerer 70 mio. kroner i en ny spændende indkøbsmulighed ved en af byens hovedpulsårer.
I samarbejde med Københavns Kommune virkeliggør Jeudan nu planerne om et levende torvemiljø på Israels Plads.

Jeudan investerer 70 mio. kroner til opførelse af hallerne efter et godkendt projekt og vil i foråret 2011 udleje 60-80 stadepladser i og ved Torvehallerne.

Torvehallerne kommer til at ligge kun 100 meter fra Nørreport Station, der er blandt Københavns centrale knudepunkter for busser, biler, cyklister og ikke mindst gående. Torvehallerne vil indeholde en trappe til Metro-stationen Nørreport.

For Jeudan er der tale om en opgave, som er i overensstemmelse med virksomhedens hidtidige udviklingslinje og strategi. Samtidig rummer opførelsen af Torvehallerne mulighed for at medvirke til et markant løft i bymiljøet i en del af København, som har stået forholdsvis stille i en årrække, trods sin centrale beliggenhed.

De kommende Torvehaller i København vil byde på en bred vifte af fødevarer, præsenteret i traditionel markedsstil. Hermed minder projektet om lignende torvehaller i store byer i de nordiske lande, England og en række lande i Sydeuropa.

Københavns Kommune medvirker til realiseringen af planen ved at give de fornødne tilladelser til opførelsen af Torvehallerne og ved at forny gadearealerne omkring hallerne. Fornyelsen omfatter gadebelægning, cykelstativer, bænke og beplantning.

Projekt med vægt på kvalitet
Fra 1889 til 1958 fungerede Israels Plads som Københavns grønttorv og var således et levende midtpunkt i byen. Lige siden har der været ønsker om at genskabe denne aktivitet i overensstemmelse med tidens ånd og krav.

Siden 1998 har en gruppe af initiativtagere – Københavns Torvelaug – sammen med København Kommunes ledelse arbejdet for opførelse af Torvehaller på Israels Plads. Lauget fik for nogle år siden udarbejdet et udførligt projekt ved arkitekt Hans Peter Hagens fra Arkitekturværkstedet.

Læs mere på www.hallerne.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078