23948sdkhjf

Vinderne bag Hørsholms nye Active House børne-institution er udpeget

Hellerup Byg skal i samarbejde med Christensen & Co arkitekter og Rambøll opføre en ny energiproducerende børneinstitution i Hørsholm Kommune.
Hørsholm Kommune kan nu præsentere vinderteamet bag sin nye energiproducerende børneinstitution.

Det er Hellerup Byg, som i samarbejde med Christensen & Co arkitekter og Rambøll har udarbejdet forslaget til et usædvanligt spændende byggeri, der forener energioptimering med ny spændende arkitektur.

Både inde og ude opfylder bygningen de mange ønsker og krav, som kommunen har haft til at udvikle et helt specielt miljø- og energirigtig byggeri for både børn og medarbejdere.

Institutionen bygges ud fra Active House-principperne, hvilket betyder, at den bliver energiproducerende, får et godt inde-klima med masser af frisk luft og dagslys og samtidig spiller optimalt sammen med naturen og omgivelserne.

Projektet er blevet til i samarbejde med VKR Gruppen, som blandt andet leverer solvarme, træbeklædning og energioptimerede vinduer, der selv lufter ud og afskærmer for varmen:

- Institutionen her i Hørsholm bliver det første Active House, der bygges udelukkende til børn, og det er et meget spændende projekt med helt nye dimensioner, siger VKR's administrerende direktør, Leif Jensen.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Hørsholm Kommune, Anders Borgen, udtaler:

- Jeg er glad for, at Hørsholm nu får en daginstitution bygget efter de nyeste og mest energi- og klimavenlige principper, så vi som kommune klart signalerer, at vi prioriterer klima og miljø, og at en daginstitution er et fremragende eksempel på, hvordan Active House-konceptet også kan benyttes. Jeg er helt overbevist om, at Hørsholm med denne institution skaber interesse og nysgerrighed hos både fagfolk og offentlige myndigheder indenlands som udenlands.

Institutionen skal stå færdig i efteråret 2010, og til den tid vil driftsherren Lions Børnehuse også være klar til at implementere sine visioner for klima- og energipædagogik, således bygningen og dens mange faciliteter udnyttes optimalt; herunder rumfordelingen og dagslyseffekten i alle rum. Hertil kommer indretningen og anvendelsesmulighederne af udearealerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109