23948sdkhjf

Carlsberg-bydel kåret som verdens bedste masterplan

Entasis’ helhedsplan for den gamle Carlsberg-grund i Valby er blevet kåret som bedste masterplan under World Architecture Festival i Barcelona.
I disse dage løber World Architecture Festival af stablen i Barcelona, og fredag lykkedes kunne tegnestuen Entasis smykke sig med titlen bedste masterplan for projektet ”Our City - our urban spaces” på den tidligere Carlsberg-grund i Valby:

- Der er tale om en renæssance for byen. Juryen anerkender, at vi med masterplanen for Carlsberg adresserer problematikker, som er gældende verden over og – ikke mindst – at vi anviser nyskabende og holdbare løsninger. Vi har ikke mødt andet end begejstring for dette projekt, siger arkitekt Christian Cold fra Entasis.

I alt 12 spændende og gennemarbejdede forslag var nomineret til prisen, men juryen valgte i sidste ende Entasis-projektet, fordi det er et eksempel på ”en original måde at skabe sammenhæng mellem en bevaringsværdig bydel og den øvrige by”. Nomineret i samme kategori var internationale projekter fra bl.a. Holland og Irland samt to andre danske masterplaner, nemlig Nordhavn og Holbæk Havn.

Direktør for Carlsberg Ejendomme, Lars Holten, kalder det fremtidens by, som udvikles på den gamle bryggerigrund mellem Valby, Frederiksberg og Vesterbro:

- Vi tager den fornemme internationale pris som udtryk for kvaliteterne i en nye Carlsberg bydel. Vi bygger en by, som bliver bæredygtig i tre dimensioner – den bliver økonomisk, klimamæssigt og socialt bæredygtig. Udviklingen af Carlsberg er den hidtil største danske satsning på at bygge en by, hvor mennesker får mulighed for at høste alle fordelene af at bo og arbejde tæt, siger han.

World Architecture Festival er verdens største konkurrence indenfor arkitekturpriser med priser i 25 kategorier. Ialt 600 projekter fra 80 lande har i år dystet om at blive nomineret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078