23948sdkhjf

Nordicom nedjusterer 2009-resultat

Et ændret forkus i ejendomskoncernen har betydet nedskrivninger på projekter med i alt 144,4 mio. kr.
Nedskrivninger på 144,4 mio. kroner har fået Nordicom til at nedjustere forventningerne til sit 2009-resultat.

Ledelsen kalkulerer nu med et samlet resultat på ca. -70 mio. kroner før værdireguleringer og skat. Det er 20 mio. kroner lavere end det tidligere udmeldte.

Øget indtjening på udlejning
Nordicom har i 1-3. kvartal 2009 øget sine huslejeindtægter fra 188,4 til 200,5 mio. kroner, hvilket ledelsen anser som særdeles tilfredsstillende i dagens marked.

Nordicom opnåede i 1-3. kvartal 2009 et bruttoresultat på 147,8 mio. kroner, svarende til et fald på 13,0 mio. kroner sammenlignet med sidste år. Bruttoavancen er derimod steget fra 34,3 % til 72,0 %, idet udlejningsaktiviteten er mere rentabel end udviklingsaktiviteten:

- De seneste måneder er generelt præget af en højere transaktionsaktivitet på det danske ejendomsmarked, og det virker som om priserne er ved at stabilisere sig. Markedsforholdene vurderes dog fortsat som udfordrende og Nordicom vil derfor fortsætte den nuværende strategi med at øge ejendommenes værdi gennem bygningsforbedringer, lejeoptimeringer samt effektivisering af driften, hvorved der dannes grundlag for fremtidige positive værdireguleringer af ejendommenes værdi, skriver ledelsen i en kommentar til regnskabet.

Nordicom har igangværende forhandlinger med koncernens banker om refinansiering og forbedring af koncernens lånevilkår, men forhandlingerne er endnu ikke afsluttet. Koncernens kapitalberedskab og driftslikviditet er derfor stram.

Nordicom har dog også indledt forhandlinger om salg af enkelte danske ejendomme samt et tysk udviklingsprojekt. Hvis handlerne kommer i hus, vil det sandsynligvis sikre likviditeten for det kommende år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085