23948sdkhjf

Organisationer lancerer webportal for udenlandsk arbejdskraft

Dansk Byggeri, TIB og 3F har udviklet portalen www.workinfo.dk. Her kan man på flere sprog finde information om regler og mekanismer på det danske arbejdsmarked.
Den udenlandske interesse for at arbejde i Danmark er vokset markant, og derfor har Dansk Byggeri og fagforeningerne TIB og 3F nu lanceret arbejdsmarkedsportalen www.workinfo.dk .

Portalen informerer om regler og mekanismer på det danske arbejdsmarked, og indholdet findes både på dansk, tysk, engelsk og polsk:

- Målet er at gøre det nemt og attraktivt at overholde reglerne på det danske arbejdsmarked. Vi informerer arbejdsgiverne om, hvordan de skal ansætte udenlandsk arbejdskraft, og arbejdstagerne om, hvilke vilkår og spilleregler, de skal overholde, siger Søren Lange Nielsen, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Ambitionsniveauet for projektet er højt, og målet er at gøre Workinfo til den største netbaserede informationsportal til det danske arbejdsmarked. Det skal blandt andet ske gennem informationskampagner i Polen og Tyskland:

- Vi står ved et historisk vendepunkt, hvor Danmarks arbejdsmarked er under pres udefra som aldrig før. Vi kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden, og vil hilse udenlandsk arbejdskraft velkommen, men konkurrencen skal foregå på fair vilkår. Byggefirmaer, der ikke kender den danske arbejdsmarkedstradition, skal læres op i den og have tillid til at den eksisterer til vores alles bedste, slutter Søren Lange Nielsen.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11