23948sdkhjf

Halv milliard på vej til Århus-bydel

Århus Kommune og to boligforeninger vil renovere en række trængte områder i Viby Syd. Pris: Minimum 500 mio. kroner.
Sammen med boligforeningerne Århus Omegn og Viby Andelsboligforening gør Århus Kommune nu et forsøg på at rette op på udviklingen i de udsatte boligkvarterer Rosenhøj, Kjærslund og Søndervangen i Viby Syd.

Kommunen lancerede i den forgangne uge en ny helhedsplan, der ikke mindst rummer en markant fysisk forandring af bydelen. De fysiske ændringer omfatter blandt andet en renovering af bebyggelsen Rosenhøj, en tilpasning af vej- og stisystemet, en renovering af bebyggelsen Kjærslund samt etablering af et medborgerhus på Søndervangsskolen:

- Helhedsplanen er blevet til i et konstruktivt samarbejde mellem kommunen og boligområderne. Planen indeholder tiltag, som skal være med til at skabe større sammenhæng i Viby Syd og hermed grundlag for udvikling af et attraktivt sammenhængende boligområde. Udover de fysiske tiltag indeholder helhedsplanen boligsociale initiativer til gavn for områdets beboere, forklarer John Jensen, direktør for Viby Andelsboligforening.

Arkitektkonkurrence
Efter byrådsvedtagelse vil der primo 2010 blive igangsat en fælles arkitektkonkurrence, der forventes afsluttet ultimo 2010. Der vil blive nedsat en bedømmelseskomite med repræsentanter fra hvert af byrådets politiske partier og repræsentanter fra boligforeningerne.

Den samlede investering i helhedsplanen bliver på minimum 0,5 mia. kroner, hvoraf den største udgiftspost er renoveringen af Rosenhøj (404 mio. kroner) og facaderenovering af Kjærslund (41,4 mio. kroner).

Begge dele finansieres via låneoptag, der indebærer huslejestigninger. Huslejestigningerne holdes dog for Rosenhøjs vedkommende nede via huslejestøtte fra Landsbyggefonden og boligforeningen Århus Omegn. Århus Kommune bidrager med i alt ca. 20 mio. kroner.

Målsætningen for helhedsplanen for Viby Syd er at skabe en attraktiv bydel med en alsidig beboersammensætning, hvor beboerne trives. Målsætningen skal realiseres senest ved udgangen af 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125