23948sdkhjf

Arkitekter vil ligestilles

Arkitektur har ikke samme adgang til støttekronerne som andre kunstarter. Det vil Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg nu gøre noget ved.
Med initiativet ”Visiting Architects” forsøger Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg nu at give danske arkitekter bedre mulighed for at etablere samarbejder med udenlandske arkitektmiljøer.

Baggrunden for initiativet er, at arkitekterne ikke har de samme muligheder for at opnå støtte som andre kunstnergrupper:

- Vi må med vores støttemidler dække den skævdeling, der er mellem kunstarterne. Billedkunstnere, forfattere osv. kan søge støtte både i Statens Kunstfond og Statens Kunstråd, mens arkitekter kun har Statens Kunstfond. De indsatsområder der findes i Statens Kunstråd, hvad angår formidling og globalisering, må vi med vores få midler prøve at matche for arkitekternes vedkommende, forklarer udvalgsformand Anne Beim og fortsætter:

- Vi ser et behov for internationalisering af den danske arkitektverden og med initiativet ”Visiting Architects”, vil vi gerne give danske arkitekter mulighed for at rejse ud og samarbejde med udenlandske arkitektmiljøer. Eller den anden vej rundt: Give danske arkitekter mulighed for at invitere fagligt interessante personer til Danmark for at stimulere udviklingen og styrke de internationale relationer i danske arkitektkredse.

Et krav til ansøgerne er, at den faglige inspiration og viden som genereres, bliver formidlet til en bredere faglig kreds eller til den almindelige borger. Anne Beim understreger:

- Med ”Visiting Architects” er det den faglige udveksling, der er i fokus; Det internationale møde, som både kan udfolde sig indenfor tegnestueregi eller i et samarbejde mellem forskellige vidensmiljøer og uafhængige kunstnergrupper. Vigtigt er det bare at der sker en form for formidling af projektet, så det kommer ud til en bredere kreds.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093