23948sdkhjf

Rejsegilde på en usædvanlig institution

Onsdag er der rejsegilde på en utraditionel og nytænkende børneinstitution i Kolding. Med design som omdrejningspunkt skal de kreative sider hos børnene dyrkes.
Tilbage i januar udskrev Kolding Kommune en totalentreprisekonkurrence om opførelsen af en ny daginstitution; Designbørnehuset i Vonsild.

Vinder blev et team bestående af E. Pihl & Søn, arkitektfirmaet Cebra, ingeniørerne fra DAI Ark og Ing samt kunstneren HuskMitNavn, og onsdag i denne uge er der rejsegilde på det 1.300 m² store byggeri.

Designbørnehuset bliver ikke nogen traditionel institution. Kolding Kommune satser på at markere sig som et centrum for design i Danmark, og blandt andet af den grund er design-vinklen tænkt helt ind i den nye institution, der får plads til 112 børn i vuggestue- og børnehavealderen:

- Det er oplagt at have fat i børn med hensyn til design, for de er ikke på nogen måde forudindtaget. Hvem siger fx, at en kop skal være rund og have en hank? Med denne institution bliver der i endnu højere grad satset på at dyrke de kreative sider hos børnene, og det kan sagtens vise sig på længere sigt at give nogle rigtig flotte resultater, siger formanden for Børneudvalget, Christian Kloppenborg-Skrumsager.

Den nye institution opføres som et energiklasse 1-byggeri og består af fem mindre bygninger, der bliver bundet sammen af nogle garderobe- og fællesarealer. De fem bygninger er afrundede og kommer til at ligge som et 'pote-aftryk' i landskabet.

Mod vest placeres køkkenet, diverse depotrum samt de to bygninger, der indeholder institutionens personaleafsnit. Ud mod haven og legepladsen mod øst placeres de tre øvrige bygninger, der indeholder børnenes stuer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109