23948sdkhjf

Velux: Klimainvesteringer tjenes hurtigt ind

Den danske vinduesproducent har afsat 400 mio. kroner til at halvere sit CO2-udslip inden 2020, og de første erfaringer viser, at investeringerne kan betale sig.
Lean-teknikker og et godt øje for spildenergi er blandt de initiativer, der skal bringe Velux frem mod sit erklærede mål om at reducere CO2-udledningen med 50 % inden 2020.

Til det formål har vinduesproducenten afsat 400 mio. kroner, og de første erfaringer viser, at investeringerne er hurtigere tjent ind end forventet:

- Det er imponerende, hvor hurtigt nogle af investeringerne viser sig at kunne betale sig. Her taler vi et til to år, og så har vi hevet investeringen hjem. Oprindelig havde vi regnet med, at det ville tage noget længere tid, og det har været meget positivt at opdage, hvor hurtigt det vil gå, siger koncerndirektør David Meyer til Jyllands-Posten.

Konkret har Velux blandt andet kigget på de maskiner og rør, som suger overskydende spåner og savsmuld ud fra produktionen på koncernens 25 fabrikker.

Rørene har nemlig hidtil været meget store i forhold til det egentlige behov, og ved at gøre dem mindre opnår Velux en betydelig energibesparelse:

- Da vi byggede en del af vores fabrikker, tænkte vi i effektivitet. Rørene skulle være store, så vi kunne få meget overskudsaffald væk så hurtigt som muligt. Det er bare ikke særlig godt energimæssigt. Nu skal vi optimere dem med øje for energien og ikke kun kapaciteten. Alene ved at spare på det punkt kan vi spare 3.000-4.000 tons CO2, forklarer David Meyer.

Kilde: Jyllands-Posten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112