23948sdkhjf

Byggemarkeder får længere åbningstider

Som led i en ny lukkelov lægger regeringen og Dansk Folkeparti op til flere åbningsdage og længere åbningstider. Alle lukketidsregler skal helt ophæves i 2012
Lukkeloven står overfor en væsentlig ændring. I et nyt lovforslag lægger regeringen og Dansk Folkeparti op til øget liberalisering af lukkeloven i 2010.

Samtidig forslår partierne, at lukketidsreglerne ophæves i 2012; dog med undtagelse af helligdage og enkelte andre særlige dage.

De nye regler skal efter planen indfases i etaper. Allerede fra 1. juli 2010 får byggemarkederne mulighed for at holde åbent på alle årets dage uden begrænsninger:

- Aftalen om den nye lukkelov bygger på et udspil fra detailbranchen. Tidligere på året blev hele branchen enige om et kompromis, der gradvist vil liberalisere vores nuværende lukkelov. Vi har nu fra politisk side udvidet udspillet med et par ekstra punkter som bl.a. betyder, at det fra 1. juli 2010 vil være muligt for byggemarkeder, små butikker, der sælgere materialer til hus og have, samt bagere at holde åbent året rundt, siger økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen.

Væsentlige punkter i lovforslaget:
• Fra den 1. juli 2010 kan butikkerne holde åbent ca. 30 søndage om året mod ca. 20 søndage i dag. De 30 søndage er fordelt på den første og sidste søndag i hver måned, alle søndagene i december op til jul samt yderligere 4 søndage, som kan placeres frit i løbet af året.

• Fra den 1. oktober 2012 ophæves alle lukketidsregler. Butikkerne skal dog fortsat holde lukket på helligdage, grundlovsdag, juleaftensdag. Og på nytårsaftensdag skal de holde lukket efter klokken 15.

• Byggemarkeder får mulighed for at holde åbent på alle årets dage uden begrænsninger. Skal træde i kraft 1. juli 2010.

• Små butikker, der sælger materialer til hus og have og har en omsætningsgrænse på under 30,5 mio. kroner (i 2009-tal), får mulighed for at holde åbent alle årets dage uden begrænsninger. Der skal i forbindelse med lovarbejdet foretages en nærmere afgrænsning af området hus og have.

Lovforslaget vil blive fremsat hurtigst muligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094