23948sdkhjf

Milliarder til nye motorveje

En ny aftale sikrer udbygning af motorvejene på fire af de mest pressede steder i landet. ”En god aftale for Danmark”, mener Anders Hundahl fra Asfaltindustrien.
Sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Liberal Alliance indgik regeringen onsdag en motorvejsaftale, der sikrer udbygninger på fire af de mest belastede vejstrækninger i landet.

Der er tale om motorvejene ved Køge Bugt, Vestfyn, Vejle Fjord og Helsingør, som alle får et tiltrængt udvidelse af kapaciteten.

Udbygningerne ventes at koste omkring 7,3 mia. kroner inklusiv omfartsveje, og udsigten til øget aktivitet i anlægssektoren modtages med stor tilfredshed hos Asfaltindustrien:

- Den investering vil komme ind mange gange igen. Dels som følge af øget mobilitet og færre køer. Dels som følge af, at vi får has på efterslæbet. Det er en god aftale for Danmark, og i branchen har vi kapaciteten og er klar til at gå i gang, siger administrerende direktør Anders Hundahl.

Nu mangler vi bare kommunerne
Med aftalen om det statslige vejnet på plads retter Asfaltindustrien nu fokus mod kommunerne, hvor der mange steder er akut behov for at afsætte flere midler til vedligehold:

- Nu mangler vi så kommunerne, hvis veje er om muligt i endnu værre stand. Derfor ser vi aftalen som et første skridt i den rigtige retning mod genopretning og forbedring af den danske infrastruktur. En samlet infrastrukturplan for såvel statens som kommunernes veje kunne være en måde at komme i gang med det lange seje træk på. Det er et emne, som vi tager op på vores vejkonference den 24. marts i Odense, hvor vi inviterer kommunerne til dialog om, hvordan vi kommer ud af krydspresset mellem faldende indtægter, stigende udgifter og forfaldne veje, slutter Anders Hundahl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094