23948sdkhjf

Skipperskole bygger for 45 millioner

Skagen Skipperskole har behov for mere plads og moderne teknologi. Derfor bygger skolen ny en 2.000 m² stor bygning i tre etager.
I 2002 havde Skagen Skipperskole 33 årselever, men siden er tallet steget støt og når i 2010 op på 120 elever.

De stigende elevtal, en udvidet lærerstab samt udvikling af moderne uddannelsesmetoder har medført, at skolen ikke længere har plads til alle sine aktiviteter.

Derfor indleder man nu opførelsen af en 2.000 m² stor bygning i tre etager, som opføres på Skagen Havns nyligt inddæmmede areal. Ud over at rumme traditionel undervisning, vil den nye skole prioritere energieffektiv drift, og den opføres i materialer med lave vedligeholdelsesbehov.

Den nye skole skal udstyres endvidere med en moderne brosimulator, der ud over de sædvanlige funktioner har fiskesøgnings-faciliteter samt en omfattende energifokusering. Den nye simulator finansieres af fondsmidler.

Det samlede nybyggeri er projekteret til ca. 45 mio. kroner, hvoraf skolen har fået tilsagn fra EU's regionale vækstpulje om ca. 10 mio. kroner.

Desuden giver Økonomi- og Erhvervsministeriet et tilskud på 27 mio. kroner i 2010. Dette beløb afbetales over de kommende år via en reduktion i skolens taxametertilskud, således at beløbet afdrages fuldt ud over en 30-årig periode.

Skagen Skipperskole er en selvejende maritim uddannelsesinstitution, der uddanner navigatører til mindre og mellemstore skibe i handelsflåden og fiskeflåden. Herudover driver skolen kursusvirksomhed rettet mod ”Det Blå Danmark”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079