23948sdkhjf

Metopos og Rum Arkitekter skal udvikle Horsens midtby

Sammen med Via Trafik, Active Institute og Reteam har de to arkitektfirmaer vundet konkurrencen om udviklingen af det centrale Horsens.
Horsens Kommune og Realdania lancerede tidligere på året en totalrådgiver-konkurrence om en kommende udvidelse af Horsens midtby, og tirsdag faldt afgørelsen.

Vinder blev et team bestående af Metopos By- og Landskabsdesign, Rum Arkitekter, Via Trafik, Active Institute og Reteam, der foreslår et projekt bestående af fem overordnede elementer: "Oplevelsesbåndet", "Den grønne rekreative rute", "De hemmelige stier", "De tre kvarterer" samt "Den grønne byboulevard".

Oplevelsesbåndet, der inddeles i tre sekvenser, skal være byens rygrad. Den består af Kongensgade, Gågaden og Åboulevarden. Offentlige funktioner koncentreres omkring båndet for at skabe aktivitet, og projektet fortætter flere byrum for at skabe nærværende rum i menneskelig skala.

Horsens forventes at vokse med 22 % over de næste 20 år, og med forslaget foreberedes midtbyen på at påtage sig en del af denne vækst. For at styre væksten inddeles midtbyen i tre overordnede kvarterer; "Kultur- og uddannelseskvarteret", "Handelskvarteret" samt "Dalkvarteret", der udvikles efter hvert sit princip.

- Vi har fået et meget stærkt bud på, hvordan Horsens kan fortættes og udbygges. Vi har fået en meget fin strategi, som – i øvrigt for første gang nogensinde – giver os en enestående mulighed for at lave en sammenhængende udvikling af Horsens midtby og skabe en midtby-forbindelse, der giver optimal sammenhæng mellem et kommende butikscenter og kulturstationen ved banegården, gågaderne i centrum og et havneområde i rivende udvikling, siger borgmester Jan Trøjborg.

Vinderforslaget arbejder ikke kun med at skabe flere aktiviteter i midtbyen, men placerer også boliger, kollegier m.v. helt centralt i byen, så bylivet styrkes ved, at der ganske enkelt bliver flere mennesker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109