23948sdkhjf

Partnertrio tager totalentreprise på demensboliger i Lejre

Totalentreprenør H. Nielsen & Søn har i samarbejde med arkitektfirmaet Rum og ingeniørfirmaet T-kon vundet udvidelsen af plejecentret Ammershøjparken i Kirke Hyllinge Det skriver Rum i en pressemeddelelse. 

Projektet omfatter 24 demensvenlige plejeboliger med tilhørende serviceareal og udearealer for Lejre Kommune. 

H. Niel­sen & Søn har god erfaring med Lejre Kommune og har tidligere bygget om- og til på Skjoldungerne samt tilbygget på Den Grønne Kile. ”Partnerskabet” med Rum og T-Kon har gennem flere demensvenlige projekter fået en erfaring og viden om indretning, flow, lys, farver, overflader med videre, som er indarbejdet i Ammershøjparken-projektet. 

Genkendelighed og moderne gentænkning
Lejre Kommune ønsker et byggeri som tilpasser sig stedet og de omgivende bygninger, idet det eksisterende plejecenter Ammershøjparken har mange kvaliteter i samspillet med områdets øvrige bebyggelse. Eksempelvis giver centerets vinkelbygninger en fin indramning af udearealer, samt skærmer af og danner over­skuelige og trygge gårdrum. 

Det eksisterende greb videreføres både i den til­budte bebyggelse og i en eventuel fase to. På denne måde er der skabt mulighed for en bebyggelse med en række indrammede uderum og en genkendelighed i området, samtidig med at det tilfører stedet et nyt bygningssnit. 

Projektet tilbyder lyse, imødekommende og hjemlige rammer for beboerne og personalet, grønne og attraktive uderum, gedigne konstruktioner og materialer, et fremtidssikret og bæredygtigt anlæg med fokus på holdbarhed og drift. Og så har teamet kunne tilbyde et byggeri i lavenergiklasse. 

360 graders tilgang til bæredygtighed
I tilbudsforløbet har vinderholdet arbejdet med implementering af bæredygtige værdier som en direkte del af en integreret designproces. Holdet har brugt DGNB’s 360 graders tilgang til bæredygtigheden, for at komme hele vejen rundt om projektet. 

Bygningerne er blandt andet udført med ydervægge beklædt med en skærm­tegl, som både sikre en langtidsholdbar overflade, en kompakt og tynd facadeopbygning samt et bæredygtigt materialevalg. Der arbejdes med en høj grad af træ i væg- og tagkonstruktioner. 

Desuden er bygningen en lavenergibygning efter BR18, hvilket betyder, at klimaskærmen og de tekniske installationer har et lille energitab. Bygningen er også forsynet med solcelleanlæg, der producerer energi til energiregnskabet.

Projektet forventes at stå klar til indflytning i november 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157