23948sdkhjf

Konsortiet Isbjerget får forlænget betalingsfrist

En forlænget bankgaranti og ny procesplan giver Århus Kommune tro på, at det storstilede boligprojekt kan gennemføres.
Efter planen skulle konsortiet bag Isbjerget – et boligprojektet med cirka 200 boliger på havnen i Århus – have overtaget byggegrunden fra Århus Kommune tirsdag i denne uge.

Bygherre Jørn Tækker har imidlertid givet udtryk for, at han ligger i realitetsforhandlinger med en konkret investor om overtagelse af projektet, og konsortiet har derfor ansøgt om at få udskudt overtagelsen.

Byrådet i Århus vedtog på sit møde den 2. december 2009 at imødekomme ansøgningen under forudsætning af, at konsortiet inden den 15. december 2009 kunne præsentere en forlænget bankgaranti samt en procesplan, der kunne understøtte gennemførelsen af projektet.

Begge forudsætninger er opfyldt, og Århus Kommune valgte derfor tirsdag at udskyde overtagelsesdagen til senest den 15. juni 2010:

- Isbjerget fik i marts måned udskudt overtagelsesdatoen med et halvt år, da finanskrisen allerede da gjorde det særdeles vanskeligt at finansiere et byggeprojekt. Siden da har konsortiet arbejdet målrettet på at optimere projektet, og man har forhandlet intenst med interesserede købere. Derfor har byrådet valgt at fristforlænge igen ud fra en velbegrundet formodning om, at det i løbet af de næste par måneder vil lykkes konsortiet at få en aftale i hus med en investor, der herefter kan gå i gang med at opføre projektet, siger sekretariatschef Bente Lykke Sørensen.

Bag Isbjerget står Tækker Group, der, ifølge projektets hjemmeside, er bygherre og står for salg af 2/3 af lejlighederne. Projektet er udviklet i samarbejde med Brabrand Boligforening, der efter planen skal udleje den resterende 1/3 af lejlighederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156