23948sdkhjf

Byggevareeksport falder til 2006-niveau

En ny opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at byggevareeksporten i perioden januar-oktober er faldet med 20 % sammenlignet med sidste år.
Den danske byggevareeksport udgjorde i årets første ti måneder 32 mia. kroner, og det er 8 mia. kroner lavere end samme periode sidste år.

Tallene stammer fra en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, hvor man oplyser, at det især er det svenske og det britiske marked, der trækker i negativ retning. Det er fatalt for branchen, fordi disse markeder – sammen med det tyske og det norske – udgør 50 % af den samlede byggevareeksport:

- Byggebranchen er jo langt fra et hjemmemarkedserhverv. Og tallene viser med al tydelighed, at krisen har haft alvorlige konsekvenser for byggevareeksporten, siger Henriette Thuen, der er afdelingschef i Dansk Byggeris internationale afdeling.

Hun fortæller dog samtidig, at der er små lyspunkter i forhold til Tyskland og Norge, og det har organisationens medlemmer på det seneste fået øjnene op for:

- Vi oplever en markant interesse for vejledninger for byggevirksomheder, der vil arbejde i Norge og Tyskland, ligesom vi kan konstatere, at der har været stor efterspørgsel efter pladserne på vores kommende seminar om entrepriser i Tyskland, siger hun.

Dansk Byggeri oplyser, at eksporten har ligget nogenlunde stabilt efter chokfaldet i første kvartal. Men vinteren er traditionelt ensbetydende med lav aktivitet, og derfor forventer man yderligere fald i eksporten i fjerde kvartal; især til nærmarkederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109