23948sdkhjf

BIG skal tegne uddannelsescenter

Sammen med Fuglark Arkitekter har den danske tegnestue vundet konkurrencen om det største skoleprojekt på Færøerne nogensinde; et uddannelsescenter på 19.200 m² i Thorshavn.
En enstemmig jury har netop kåret et konsortium med BIG (Bjarke Engels Group) og Fuglark Arkitekter i spidsen som vinder i konkurrencen om et nyt uddannelsescenter i Torshavn.

Institutionen skal udgøre rammen om den fremtidige koordination og udvikling af alle ungdomsuddannelser i hovedstadsområdet og skal huse Færøernes Gymnasium & HF, Thorshavns Tekniske Skole, samt Færøernes Handelsskole.

Med sine 19.200 m² bliver centret det største byggeprojekt i færøsk skolehistorie og får plads til i alt 1.200 elever og 300 undervisere.

Uddannelsescentrets tre skoler skal som udgangspunkt fungere selvstændigt. Over tid vil de dog gradvist kunne vokse sammen, efterhånden som lærere og elever begynder at opdage, hvilke synergier der beriger læringsmiljøet, samt hvilke aktiviteter der bedst bevares uafhængigt af hinanden.

Form følger funktion
Institutionens samlingssted er placeret centralt i bygningen og udgør det naturlige mødested og binder skolen sammen på tværs af etageskel og faggrupper. Området er udtænkt som en arkitektonisk fortolkning af det karakteristiske færøske kuperede landskab af trapper og terrasser for forskellige sociale og faglige aktiviteter.

Plateauer til gruppearbejder eller frokost, danner plads til et egentligt auditorium og udgør samlet et kæmpe amfiteater til ugentlige morgensamlinger eller større sociale og faglige begivenheder.

- Som et ideelt funktionsdiagram forestiller vi os skolen som en pædagogisk bygningsskulptur i det åbne kuperede landskab; formet af hensynet til dens indre funktionelle behov snarere end ydre begrænsninger. Uddannelsescentrets arkitektoniske udformning er opstået som en realisering af funktionalisternes gamle motto: Form følger funktion, forklarer Bjarke Ingels, ledende partner i BIG.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11