23948sdkhjf

Flügger opjusterer markant

Koncernen formåede at bremse nedturen i regnskabsårets andet kvartal. Ledelsen har derfor opjusteret forventningerne til driftsresultatet fra 56,1 til 100 mio. kroner.
Der var godt nyt at berette, da ledelsen i Flügger forleden fremlagde sit halvårsregnskab, der dækker perioden maj-oktober.

Ovenpå et 1. kvartal, hvor Flügger-koncernen mistede 13,6 % af omsætningen, lykkedes det nemlig i 2. kvartal at realisere en omsætning stort set på niveau med sidste år.

Samtidig er omkostningerne reduceret med lidt over 50 mio. kroner, og på den baggrund er det lykkedes at realisere et overskud før skat på 50,1 mio. kroner i andet kvartal, hvilket er markant bedre end sidste års overskud på 7,6 mio. kroner.

Samlet set ligger omsætningen i første halvår 8,2 % lavere end sidste år, mens resultatet før skat lyder på 145,3 mio. kroner. Det er hele 58,6 mio. kroner bedre end den tilsvarende periode sidste år.

Den positive udvikling medfører, at Flügger nu opjusterer sine forventninger til hele regnskabsåret, der løber til den 30. april. Nettoomsætningen ventes nu at falde med 6-7 % mod tidligere 13 %. Samtidig opjusteres resultatforventningerne markant:

- I seneste årsrapport forventede vi et driftsresultat, EBIT, på niveau eller lidt under sidste års 56,1 mio. kroner. Med baggrund i den positive udvikling i 1. halvdel af forretningsåret og med forbehold for valutariske samt andre risici og usikkerheder i den resterende del af forretningsåret skønner vi nu, at resultat på EBIT-niveau vil blive i størrelsesordenen ca. 100 mio. kroner, oplyser Flügger i sin halvårsrapport.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094